Výstava Josefa Jambora – 2017 11

Na listopadovou vycházku nás všechny pozvala Martička Sylvestrová-Lahodová (Jamborová) na návštěvu výstavy jejího dědečka – Josefa Jambora. Výstavu připravila a uspořádala právě sama Marta jako kurátorka v domě Josefa Jambora, kde byly nově právě pro tuto výstavu upraveny další prostory.

Pochopitelně nás všechny Marta seznámila se všemi okolnostmi tvorby Josefa Jambora, počínaje rodokmenem Jamborů, pokračujíce jeho nejznámějšími díly z Vysočiny (Vřes na Buchtově kopci, Podzimní alej, Tání ledu na Svratce,……) a navíc nás všechny doslova zaskočila tvorbou svého dědečka s motivy z Holadska, Brna a dalších míst, stejně tak jak pestrou škálou technik jeho výtvarných děl.

Sešlo se nás celkem 15 "zvědavých a zvídavých" a nebyl nikdo kdo by litoval. Navíc ještě po ukončení prohlídky výstavy (která byla mimo jiné ten den otevřena pouze pro nás) jsme se jako obvykle zastavili v hospudce, tentokrát "Na Humpolce" a u dobrého jídla a pití poseděli, než nás čas vyhnal na nádraží ke společné cestě zpět domů.

Martě patří náš obrovský dík. Skvělá akce.